Nanooks

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2016

Det börjar bli bättre

Av Jessica - 18 augusti 2016 21:00

 Nästan klart på framsidan. :)


Ibland får jag lite ryck och betämmer mig för att fixa något som behövs fixas antingen inne i huset eller ute i trägården, när jag väl kommer igång brukar det bli mycket gjort..

Det är inte bara negativt att ha ADHD och Aspergers, när jag kommer i en period av extra energi blir mycket gjort på kort tid, det enda negativa är att efter en sån här "effektiv period" som brukar vara i snitt mellan 2-4 dagar brukar jag bli extremt trött och behöver vila mycket, men den här gången kom perioden lägligt och i helgen blev det storstädat på framsidan och lagom tills att jag blev trött och behövde vila mera gick barnen på fritids och jag har kunnat vila upp mig ordentligt igen medans barnen är där.


Den här gången blev det rensat mellan alla plattorna på framsidan, något som verkligen var i behov då plattorna började försvinna under allt ogräs, likaså gjorde jag några nya planteringar med bla nyköpta blommor från butiken samt med lite jordgubbssticklingar från vårat land.
Om jordgubbssticklingarna tar sig så kommer dom åka ner i landet innan frosten kommer, på det viset kan jag övervintra dom till nästa år och då besluta vart jag vill ha dom i trädgården. :)
 

Den här veckan har gått mycket bättre för Jennifer men fortfarande finns tecken på stress så efter mycket bollande med skolan har vi beslutat att hon bara går till skolan på Onsdag nästa vecka, då är det mentordag så Jennifer har stöd av sin mentor som hon litar på hela dagen.

 
På Torsdagen åker hon (om hon klarar av det, så det bestämmer vi först på Torsdag morgon) till skolan och åker med ut till Lejdet så länge hon orkar och sen kan dom ringa mig som hämtar henne direkt om hon inte orkar vara kvar, eller om hon inte orkar åka dit alls så åker hon och jag till Skansen och bara har en mysig dag tillsammans.

 Vi kommer åka ut och titta hur det ser ut där lägret kommer vara nu i helgen (fick vägbeskrivning från skolan idag) så hon får en chans att ta in miljön i lugn och ro och hon har även fått hem ett fotocollage från mentorn idag som hon kan titta på för att få en bild av hur det brukar se ut under dessa dagar, om hon inte vill åka dit nu nästa vecka är det helt okej men kankse vi kan få henne att vilja delta nästa år när skolan åker dit igen?!

Jag måste ge skolan ett enormt tack för allt arbete dom  har lagt ner tillsammans med mig för att få Jennifer att känna sig trygg och hjälpa henne så gott vi kan inför Lejdet, det är inte många skolor som bryr sig om att försöka  få ett barn att våga och vilja delta så mycket som denna skola har och det ska dom ha beröm för. <3

 

 

Det är rätt så mysigt att gå upp tidigt och ge barnen frukost framför en film

medans jag får lite tid att sätta en deg i köket i lugn och ro.

 

I Söndags vaknade jag tidigt och tog hand om barnen och gav dom frukost och mysmorgon med film i deras lekrum på övervåningen, dom vart jätteglada och själv fick jag lite egentid i köket. :)

Finns det något bättre än att sätta en deg på jäsning och sedan sätta sig med sitt morgonkaffe och läsa en bra bok i väntan på att degen jäst klart?!

Det är inte ofta jag bakar bullar, men varje gång tycker jag det känns så där mysigt som man minns från när man var liten och vaknade till doften av nybakade bullar, men att sätta en deg och baka bullar och doften som sprider sig är ju helt ljuvlig vilket är lite knasigt å ena sidan då jag inte äter bullar själv. ;)

Det blev ca 60 stycken bullar den här gången och vilken tur det att jag bakade tidigt på morgonen då Farmor och Farfar kom förbi på eftermiddagen och fikade med oss.

 

Ny höstplantering vid entren blir man glad av. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 21 januari 2018 16:00

Jacob, Jennifer och Wilma leker i backen.   Hej   Den här helgen har jag och barnen bara varit hemma och tagit det lungt, mycket för att jag är rätt sliten efter veckan som varit men likaså för att Jennifer behöver bearbeta det som hänt s...

Av Jessica - 15 januari 2018 13:07


Min fina Aston <3  Igår var en ganska intensiv och otursdrabbad dag för oss, dagen började med att jag hade kramper i magen och övervägde att åka in till akuten. Min Endometrios bråkade och jag låg dubbelvikt i ett par timmar, men tur nog hjä...

Av Jessica - 11 januari 2018 11:57


  Igår testade jag och Jennifer ett nytt recept på muffins, med Nutella i.Muffinsen var jättegoda men Nutellan kommer vi skippa nästa gång, här kommer receptet. ;)   Muffins   Ingredienser   4 Ägg 4 dl Socker 100 gr Smält smör ...

Av Jessica - 10 januari 2018 18:45

Wilma 8 veckor   Hejsan därute, ni som fortfarande kollar in här på bloggen ibland.   Livet har lunkat på här hemma hela hösten och vintern, med stora framsteg, men likaså många motgångar, vi försöker tänka utanför lådan för att hitta lösn...

Av Jessica - 7 september 2017 18:58

Cadance   Nu går dagarna i vardagslunk, barn till skolan och mannen på jobbet, möten och det vanliga stöket med djur och hushåll.   Jennifer går i skolan och det går klart över förväntan måste jag säga, hennes assistent är jättebra och be...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards