Direktlänk till inlägg 10 augusti 2016
Här skördar vi så mycket squach så jag letar recept som är lite annourlunda och låter goda såklart. ;)
Det här receptet hittade jag hos bloggaren Underbara Clara och det var verkligen jättegott!
http://blogg.amelia.se/underbaraclara/
Jag som älskar ostkaka är överlycklig att jag kan använda min frukt som jag har i överflöd till just detta, för här kommer flera pajer frysas in till vintern. ;)
Ostkaka
Falsk ostkaka
Ingredienser
10 dl tärnad squash
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
5 msk mjöl
4 ägg
1 dl socker
30 sötmandlar
2 droppar bittermandelarom
Gör så här:
1. Skala och tärna squashen i mindre bitar. Låt koka i en kastrull med vatten tills bitarna är så mjuka att de med lätthet går att mosa.
2. Häll av vätskan och mosa dem sedan med en gaffel eller potatispress.
3. Vispa ner mjölet i lite av mjölken tills den blir klumpfri. Häll sedan på resten av mjölken och grädden.
4. Vispa sedan ner äggen och sockret.
5. Finhacka 20 mandlar och grovhacka resterande tio och blanda ner i smeten.
6. Droppa i bittermandelaromen och häll sedan på den mosade squashen och blanda.
7. Smörj en pajform med smör och häll ner smeten till ostkakan.
8. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
9. Ta ut och låt svalna innan servering. Vispa grädde till och servera kakan med sylt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|