Direktlänk till inlägg 9 augusti 2016
Förberedelser för ugnen.
Snålröra receptet kommer från bloggen "Skillnadens Trädgård".
http://blogg.land.se/skillnadens-tradgard/
Min variant av receptet:
5st stora mogna tomater
2st squach (jag har använt en i större storlek och en i medelstorlek)
5st mindre gula lökar från vår trädgård
2st stora köpta gula lökar
(ca 6-7st lökar i normalstorlek är lagom, färg och sort spelar ingen roll, använd var du har hemma!)
2st vitlök, använd alla klyftorna ur dessa vitlökar
Olivolja
vinäger (jag har använt vitvinsvinäger)
honung
salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125-150grader
2. Klä en djur ugnsplåt med bakpapper så det täcker kanterna
3. Skala och dela Squachen i mindre bitar, lägg på plåten
4. Klyfta tomater och lökarna och lägg på plåten med skalade vitlöksklyftor
5. Ringla på några matskedar Olivolja och Honung
6. Skvätt över lite vinäger och salta
7. Baka grönsakerna i mitten av ugnen i ca 2,5 timma. Rör om då och då.
8. När de är klara häll över dom i en skål och mixa till en slät smet.
9. Låt svalna och frys in.
Denna röra passar utmärkt till det mesta, från grytor, gratänger, köttfärsås, soppor osv.
Eller som ett pålägg, bara att bre på mackan och njuta! :)
Jag ändrar receptet efter säsong, ta vad du har, morötter, chilli, paprika, aubergine... ja precis vad du känner för.
Krydda sedan vid tillagningen.
Vi gör ca 1-2 omgångar snålröra i veckan numera, så vi kan njuta av våran skörd även under vinterhalvåret. :)
Färdigmixade resultatet. :)
Vi gjorde köttfärssås av vår första omgång snålröra, mycket gott! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|