Nanooks

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2016

Färsna Gård

Av Jessica - 5 augusti 2016 22:00

Jacob och Jennifer

  

Idag var det den sista semesterdagen för barnen innan Fritids börjar på Måndag och jag ville gärna att vi skulle hitta på något utanför huset... så i veckan bokade vi en dejt med Farmor och Farfar. :)

 
Så imorse vart det att gå upp tidigt och koka kaffe och packa ryggsäcken med nybakade muffins, vid halv elva var vi på plats och mötte upp Farmor och Farfar och deras hund Sigge på parkeringen till Färsna Gård i Norrtälje.

 

Sen vart det ett par timmar med mys där vi tittade på alla fina djur från höns, getter, Mellerudskaniner och deras ungar, marsvin, duvor, minigrisar och hästar, men roligast av allt (om man frågar Jacob) var nog alla Traktorer!!!!

   

Tuppen Oden med några av sina damer. :)

  

Gammelsvensk dvärghöna

  

Jag gillade såklart mest att titta på deras höns, dom har rasen Gammelsvensk dvärghöna.
Nu var det flertalet tuppar och hönor som spatserade runt löst på gården, men det gick inte att missa vem som var Tuppen Oden, han var såååå stilig!

   


Kaninunge av rasen Mellerud

  

De hade även en hel drös med små kaninungar, av rasen Mellerud.
De har genbanksintyg för sin avel av Mellerudskaniner, och jag som kikat lite på vilka kaniner vi skulle vilja avla på i framtiden fick verkligen upp ögonen för denna utrotningshotade ras.
Den är en lugn och social ras av medelstorlek som bara finns i två färger, svart vit med holländs teckning samt albino. Rasen fungerade ursprunligen som husbehovsdjur, främst för sitt kött men också vissa gånger som sällskapskaniner.
Det är en svensk lantras liksom Gotlandskaninen, och djurantalet idag är på ca 110st djur i vinterstall, så den är starkt utrotningshotad!
   

Inom ett par år hoppas jag att vi kan hålla ett par kaniner för husbehov samt såklart sällskap här hemma, vi får väl se om det kankse blir just den här rasen jag vill avla på...

  

Barnen, Farfar och Farmor med hunden Sigge.

    

Vi tittade på djuren och njöt av det fina vädret och vi tog en mysig fika vid ett av deras Picknickbord,  röda vinbärsmuffins, kaffe och saft blev det.
    

Efter fikat kikade vi i deras köksträdgård, men jag vart lite besviken.. men kankse jag inte borde vara det när mina tankar gick åt att mitt land var finare? ;)

 

Sen bjöd Farfar alla på glass och just som vi skulle börja gå kom en polisbil... Jacob blev överlycklig! ;)

Gladast blev nog jag, för ur polisbilen kom den polisman jag och Jennifer stött på för något år sedan vid en bilolycka, just den polis som Jennifer tyckte var så stilig med sitt röda skägg och hår. ;)

Jag gick fram och pratade med polisen i fråga som blev väldigt glad när jag berättade vad min dotter sagt.

När vi gick därifrån sa Jennifer till mig;

"-Men mamma det var han vi mötte när vi var på väg hem till Mormor!"

Tänk att hon automatiskt svarade nej när jag frågade henne om hon mindes honom men i samma andetag kunde hon berätta vem vi var på väg till när vi stötte på honom senast... ;)

    

Jacob är så lycklig nu när han har fått sitta på flertalet traktorer. :)

  

Jennifer hittade en rolig leksak. :)

   

Jacob och Farfar var lika intresserade tror jag. ;)

 

En ungtupp, han övade på att gala mest hela tiden. ;)

 

En av gårdskatterna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 21 januari 2018 16:00

Jacob, Jennifer och Wilma leker i backen.   Hej   Den här helgen har jag och barnen bara varit hemma och tagit det lungt, mycket för att jag är rätt sliten efter veckan som varit men likaså för att Jennifer behöver bearbeta det som hänt s...

Av Jessica - 15 januari 2018 13:07


Min fina Aston <3  Igår var en ganska intensiv och otursdrabbad dag för oss, dagen började med att jag hade kramper i magen och övervägde att åka in till akuten. Min Endometrios bråkade och jag låg dubbelvikt i ett par timmar, men tur nog hjä...

Av Jessica - 11 januari 2018 11:57


  Igår testade jag och Jennifer ett nytt recept på muffins, med Nutella i.Muffinsen var jättegoda men Nutellan kommer vi skippa nästa gång, här kommer receptet. ;)   Muffins   Ingredienser   4 Ägg 4 dl Socker 100 gr Smält smör ...

Av Jessica - 10 januari 2018 18:45

Wilma 8 veckor   Hejsan därute, ni som fortfarande kollar in här på bloggen ibland.   Livet har lunkat på här hemma hela hösten och vintern, med stora framsteg, men likaså många motgångar, vi försöker tänka utanför lådan för att hitta lösn...

Av Jessica - 7 september 2017 18:58

Cadance   Nu går dagarna i vardagslunk, barn till skolan och mannen på jobbet, möten och det vanliga stöket med djur och hushåll.   Jennifer går i skolan och det går klart över förväntan måste jag säga, hennes assistent är jättebra och be...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards