Nanooks

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2012

Otursdrabbade

Av Jessica - 30 augusti 2012 15:13

Hej på er allesammans
 
Här har inget gått som planerat den sista tiden. Man brukar väl säga att en olycka kommer sällan ensam, men så här mycket som gått snett på sistonde borde täcka upp vår olycksstatistik ett bra tag framöver!

 
Det började med att Mona-Lisa trillade ner i ett hål, igen.Och efter två veckor  såg man att hon fortfarande hade ont och hade svårigheter att göra vissa hopp och rörelser, så jag bokade in en tid Onsdagen den 15 Augusti,

hos min vetrinär och bad honom göra en riktigt grundlig undersökning av henne.
 

Det hela slutade med att jag fick veta att Mona har fleställda höfter och att det bara är en tidsfråga innan hon får artros i dom, sen så var hela ryggradsmuskelaturen så förstörd att han bäst kunde beskriva den som "krossad".
Då hon hade så passa ont och går fel och har tecken på tidig artros i ryggraden så vet vi ännu inte om hon kommer att klara sig genom denna skadan. Tyvärr vart hon dålig av första medicinen hon fick och fick därför ävergå till morfin för att musklerna skulle slappna av så dom kunde läka, behandlingen är klar och nu återstår det bara att göra ett återbesök hos vetrinären så vi får veta hur hon mår.

Måndagen därpå den 20 Augusti möttes jag av tre katter men min älskade lilla Olga släpade ett bakben och det blev en stressig morgon innan jag var hos vetrinären och lämnade in min lilla  raring för vård av chock och bettskada.

Misstanken är att en räv bitit henne över natten och när hon kämpat sig loss hade hon skadat senan i  det andra benet som hon därför släpade. Nu har hon bott på mitt jobb i 10dagar för att hållas i stillhet och vård med dränage och tratt och förståss en massa mediciner.
Hon kommer bli helt återställd och mår idag bra, men kommer få vara innekatt i ett par veckor till för att inte överanstränga sig. Som sällkap fick hon lilla Elvira som blev mobbad av den något knasiga Mona-Lisa som blev lite väl aggressiv emellanåt mot Elvira när hon gick på morfinet.
 
Så med två katter på jobbet och en stressig arbetsvecka så vaknade jag förra Torsdagen med ont i magen.

Alltså  r i k t i g t  ont i magen, men jag hade inte tid o vara sjuk så stoppade i mig två ipren och körde barnen till Förskolan.
Men det gick bara utför så jag ringde jobbet och berättade att jag måste åka in till akuten för något var verkligen fel.
 

Eftersom hela magen gjorde ont trodde jag det var något "gynekologiskt" och åkte därför till Gyn-akuten där jag direkt fick två citodon och lägga mig ner på en brits.
Efter någon timma kom en läkare och undersökte mig och sa att det inte var något fel på mig gynekologiskt, men att hon såg att jag hade ont i magen. Hennes råd blev att åka hem och vila och gav mig lite fler citodon, och skulle smärtan förvärras åka in på kirurg akuten.
 
Hela grejen var ju rent idiotisk jag hade vansinnigt ont och var påverkad av citodonet och dom bad mig köra hem???
Men det gjorde jag (tyvärr) och värre ont fick jag och det fort, jag kom knappt hem innan jag en massa samtal mellan min mor, make och bror tillslut ringde 112 och snart var det en ambulans hemma hos oss som körde in mig till sjukhuset igen.
  

Väl där gick det bara utför, och ganska snart insåg dom hur illa det var och gav mig massor av morfin så jag kunde stå ut med smärtan, sen en ultraljudsundersökning senare såg dom att min blindtarm var rejält inflammerad och jag hann knappt komma upp till avdelningen innan dom sprutade in mer morfin och sa åt mig att ducha för att jag skulle opereras samma kväll.
 
Nu har det gått en vecka, och med medicinering kan jag nu röra mig sakteliga runt i huset, jag är såklart sjukskriven minst en vecka till. Men min arbetsplats hoppas på en längre sjukskrivning för att jag inte ska ta i och förvärra något för tidigt.
 
Men hur mycket otur kan man ha egentligen? ;)
 
Jennifers 4års kalas i helgen blev inställt, men blir väl av så snart vi har tid i September eller Oktober. Tur nog har hon blivit lite firad av närmaste familjen både i Tisdags när hon fyllde år samt igår då hennes Morbror och två kusiner kom hit spontant på lite fika. :)
 
Tja, som ni ser har vi haft det fullt upp på sistonde och mer kommer, men det får bli i ett annat inlägg. ;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 21 januari 2018 16:00

Jacob, Jennifer och Wilma leker i backen.   Hej   Den här helgen har jag och barnen bara varit hemma och tagit det lungt, mycket för att jag är rätt sliten efter veckan som varit men likaså för att Jennifer behöver bearbeta det som hänt s...

Av Jessica - 15 januari 2018 13:07


Min fina Aston <3  Igår var en ganska intensiv och otursdrabbad dag för oss, dagen började med att jag hade kramper i magen och övervägde att åka in till akuten. Min Endometrios bråkade och jag låg dubbelvikt i ett par timmar, men tur nog hjä...

Av Jessica - 11 januari 2018 11:57


  Igår testade jag och Jennifer ett nytt recept på muffins, med Nutella i.Muffinsen var jättegoda men Nutellan kommer vi skippa nästa gång, här kommer receptet. ;)   Muffins   Ingredienser   4 Ägg 4 dl Socker 100 gr Smält smör ...

Av Jessica - 10 januari 2018 18:45

Wilma 8 veckor   Hejsan därute, ni som fortfarande kollar in här på bloggen ibland.   Livet har lunkat på här hemma hela hösten och vintern, med stora framsteg, men likaså många motgångar, vi försöker tänka utanför lådan för att hitta lösn...

Av Jessica - 7 september 2017 18:58

Cadance   Nu går dagarna i vardagslunk, barn till skolan och mannen på jobbet, möten och det vanliga stöket med djur och hushåll.   Jennifer går i skolan och det går klart över förväntan måste jag säga, hennes assistent är jättebra och be...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards