Nanooks

Alla inlägg under augusti 2009

Av Jessica - 13 augusti 2009 16:06

Hejsan


Idag åkte alla kvarvarande djur ut på tomten, det var alltså mina 8st marsvin, 4st inackorderingar, 4st omplaceringar och kanin.


Jag har äntligen fått foton på dem omplaceringar som finns här just nu. Häromdagen flyttade två av dem, Ullis och en Rexhona.


Här är dem som är redo för omplacering:

Yamaha & Suzuki 

Detta är Yamaha & Suzuki, dem är bådafrån min avel. Födda i November 2007. Jättetrevliga, lugna och harmoniska bröder som stormtrivs ihop.

Yamaha är en släthårig De. Golden, Suzuki är en rosettridgeback i golden/White. 


Barack & Bobby

Barack & Bobby.

Två lite smårädda men väldigt snälla och gosiga grabbar. Dem är ännu fåniga i buren, men med lite träning som pågår för fullt från min sida just nu så ser jag redan tydliga resultat. Barack som är mest stressad i buren låter mig nu göra det mesta med honom och han har börjat stressa mycket mindre. (Och han älskar att bli matad med gräs och maskrosor i famnen.) Barack är en släthårig self Black.

Bobby är lugnare i buren och likaså i famnen, men även han behöver lite tid på sig. Bobby har en otroligt charmig teckning med sin prick mellan öronen och fina roaning på rumpan. Han är en dåligt tecknad Dalmatiner.

Båda är födda runt April  2009, dem är ca 3-4månader, och väldigt charmiga tillsammans.


Jag har även fått in en hona som jag fäll för ganska så direkt. Lilla eller snarare stora damen Fläckis fastnade här.. hennes kompis fickträffa en annan hona som hon trivdes med och blev omplacerad, medans Fläckis stannar här livet ut.

Här ser ni sötnosen som är såååå lugn, snäll att hantera och som stormtrivs i min flock men alla damer.


Fläckis, som kommit för att stanna!


Marsvinen ligger alla och halvsover ute nu när dem har vräkt i sig massor av gräs och annat gott. Skulle tro att dem alla kommer sova gott inatt. ;)

Av Jessica - 11 augusti 2009 14:20

Hej


Vår gullunge somnade vid lunchen idag, Johan och jag skrattade gott åt hur hon nickade och ögonen gick i kors, hon var såååå söt..


Som ni kan ta del av här:

Jennifer somnar vid maten

Jennifer somnar mitt under lunchen


Johan lyckades filma henne lite innan hon fick lägga sig o sova i sängen, kolla in länken!

http://www.youtube.com/watch?v=OAdc0722wXg

Av Jessica - 10 augusti 2009 14:57

Hejsan!


Idag vart det lite mera dött. Ingen kom till öppna huset, men jag och Stina hade det trevligt ändå! :)


Martin och Johan meckade hoj istället, och vi kan väl säga som så att ingen av dem två klagade. ;)


Vår totala vinst efter att allt var klart var allt ifrån stor. Men även småpengar kommer till nytta här. Det är ju mycket kostnader och min önskan är att alla djuren ska ha det så bra som möjligt.


Jag vill även hälsa till dig, Birgitta! Det var så kul att se dig igen.. saknar dig redan! *Stor kram*

Av Jessica - 9 augusti 2009 15:02

Hejsan


Igår kväll så såg vi Jennifer sitta upp i sängen och ta tag i räcket och resa sig till knästående. Detta är stora steg framåt för vår lilla tjej, och vi är sååå stolta!


Men.. nu fanns ju risken att hon skulle trilla ur sängen, så Johan fick sänka botten så hon kan klättra bäst hon vill utan att trilla ur.

Nu så kikar hon in i vårt sovrum varje morgon stående på alla fyra med ett stort leende på läpparna!


Hon kan nu, som ni kanske förstått, stå stadigt på alla fyra på både golvet och i sängen, men kryper gör hon inte än.. men nu är det inte långt kvar dit! *En mycket stolt mor*

Av Jessica - 9 augusti 2009 14:52

Hejsan


Idag var det öppet hus här, det vart väl inte direkt någon rusning hit, men 4st familjer dök upp och kelade i kelhörnan, fikade och gick tipsrunda.

Alla barnen verkade trivas. :)


Nästa år kör vi en heldag på en helg från lunch till kvällen, nu är det ju långt ut till oss och öppet under mycket kort tid, och många skulle säkert jobba på Måndagen.


Tack iaf alla ni som kom hit! Och tusen tack alla ni som hjälpte till här! :)

Av Jessica - 6 augusti 2009 12:03

Hejsan


Idag ska det storstädas i marsvinsrummet. Alla burar ska bli rena och alla tomma burar ska tömmas på spån. Detta har jag avvaktat med då spånet tog slut i helgen, nu har vi köpt hem yttligare 15st balar så nu kan alla burar rengöras ordentligt.

Jag ska även ta ut så många marsvin som möjligt ut på tomten, då det underlättar vid rengöringen  och då det är toppen väder ute! :)


Jennifer är lite tjurig idag oxå, men jag och johan har konstaterat att det troligen handlar om en saknad av Ior, hennes favoritnalle som är nytvättad.

Inatt var det väldigt oroligt då hon inte ville ha någon nalle vi försökte ge henne så det vart ca 2h sammanlagt vi spenderade vi hennes säng och försökte få henne o sova.


Jag ska även försöka fota marsvinen som är för omplacering, och bilderna ska komma ut här ikväll.


Nej, nu ska Jennifer få lite lunch och sedan är det dags o göra nytta.

Ha en fortsatt trevlig, varm och solig Torsdag!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards