Nanooks

Alla inlägg under juli 2009

Av Jessica - 15 juli 2009 11:08

Hejsan


Idag är jag återigen i Vällingby, och njuter av mina föräldrars vackra trädgård (som jag odlat), och det vackra vädret! :)


Om en liten stund ska vi åka och hälsa på min mormor o morfar och äta lite lunch. Ska bli jättekul att träffa dem igen, vi ses ju tyvärr inte så ofta.


Ikväll ska vi äden hämta upp Märta och Margareta i Danderyd. Så dem ska finnas redo för omplacering imorgon. Om dem ser friska och pigga u, vilket inte borde vara något problem.


Imorgon ska jag troligen hälsa på min syster m familj i Bro.


Nu är det dags o ge Jennifer lite lunch. Ha en fortsatt underbar sommardag! :)

Av Jessica - 14 juli 2009 13:07

Hejsan


Idag ska vi ta det lungt, jag är för tillfället i Vällingby och hälsar på Johan som renoverar lite åt mina föräldrar.


Ikväll kommer en familj och kikar på marsvinen som är till salu, likaså kommer en familj och hämtar sina kaniner som är inackorderade.


Imorgon kommer troligen två nya marsvin hit för omplacering, beroende på om några marsvin flyttar idag. Två rara tjejer under året, Märta och Margareta.

Märta och Margareta

Är ni intresserade av dessa raringar så hör av er!


Burskåpet till inackorderingarna går långsamt farmåt, 4st burar är iaf klara att flytta in i, men restrerande 9st tar lite längre tid..Dem sista två undre våningarna som inte är grundmålade ens kommer bli klara till nästa år. Foton på dem klara burarna kommer under veckan. När dem har lite hyresgäster i sig. :)


Inom inackorderingen den här veckan satsar jag all energi på att klippa klor och ge alla en chans att komma ut och beta gräs.

Ca 11st marsvin kom ut i Söndags, igår vart det ingen som kom ut då jag hade tjejmiddag den enda stunden på dagen då det inte regnade.

Ikväll ska yttligare ett gäng ut, om regnet håller sig borta.

Av Jessica - 12 juli 2009 17:43

Hejsan


Idag bar det av till Skansen. Dem som kom dit var jag, Johan, Jennifer, Anna, Martin, Cicci och Christopher.


Vi hade förståss med oss en barnvagn men den blev en packvagn och Cicci passade på att bära Jennifer i en babybjörn-sele hela dagen istället.


Vi såg allt från Älgkalvar, björnungar, ugglor, en tiggande ekorre, hästar, renar till marsvin. Då jag lämnade marsvin till skansen förra året fick jag besöka dem i sin hage i år. Det vart stort intresse när jag höll i min gamla dam som istället för att vara vit var smuttsigt brun. ;)


Det var en bra dag för att gå på Skansen då det inte var för varmt och det inte kom något regn.


Foton kommer..


På kvällen fick ett större gäng marsvin komma ut och springa av sig och betta gräs, det var första gången på länge nu då det regnat i stort sett varje dag här.

Av Jessica - 11 juli 2009 11:11

Hejsan


Här händer det mycket men idag blir det nog inte så mycket gjort. Johan har tyvärr blivit sjuk, så jag ska snart åka till Apoteket och köpa hem lite tillbehör att kurera honom med. :)


I marsvinsrummet är det bra trångt nu, jag har fått lov att ställa 4st gallerburar på golvet i väntan på att det sista med burskåpet ska bli klart. Senast Tisdag borde alla marsvin kunna flytta in i burskåpet och alla gallerburar kan då tas bort.

Ni som lämnat djur redan vet hur trångt det är i rummet och kan säkert föreställa er hur det vore att ställa in en hög med yttligare burar mitt på golvet.


Jag har fått ett meddelande från Mia, marsvinshjälpen att hon nog kan vara med på mitt Öppna hus. Så nu preliminärbokar jag datumen 9/8-Sön & 10/8-Mån.


Ikväll ska vi upp till Kapellskär och hälsa på Johans bröder m familjer och äta middag. Imorgon håller vi tummarna för regnfritt väder så vi kankse kan besöka Skansen trotts allt..


Ha en fortsatt trevlig Lördag!

Av Jessica - 8 juli 2009 19:43

Hejsan


Här har det regnat och åskat dagarna i ända, lyset har kommit o gått och man har ibland funderat på om huset kommer vibrera bort när det oskar som mest. Nu idag kom äntligen lite sol och vi slapp regn och rusk! :)


Några marsvin har fått komma ut och springa av sig lite på gräsmattan.. det var härligt o se glädjen hos dem alla när dem studsade och sprang runt för att sedan lugna ner sig och vräka i sig gräs. :)


Imorse hjälpte Bror mig att besiktiga bilen, under tiden var Tarja och Frida här på besök. Jag var nog yvärr inte mycket till sällskap då dem var här på förmiddagen och vid den tiden känner jag mig mer magsjuk än sällskapssjuk.


Idag åtke två underbart tama kaniner hem, medans två söta unga 11v gamla marsvinsflickor just har kommit hit. Det är full ruljans här.. gulliga och tama Piff och Fnatte fick just ett nytt hem, dem ska bli bortskämda på andra sidan stan. Lycka till med dem! :)


Nu sitter jag och Jennifer och väntar på att pappa Johan ska komma hem och mysa med oss. Han är ute på en Onsdagsrunda, första sedan hans olycka.


Imorgon bär det av till Vällingby. Jag ska hämta  3st inackorderingar och även hämta 2st rexhanar som ska omplaceras.


Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans! :)


Ps. Vill någon följa med oss till Skansen? Vi (läs jag) funderar på att besöka Skansen nu på Söndag om det inte regnar. Jennifer som visserligen är van vid mängder av djur vill nog se andra djur än dem vi har här hemma.

Av Jessica - 7 juli 2009 16:00

Hejsan


Den här dagen har inte varit den bästa, men jag känner igen det mesta från förra graviditeten jag har varit ovanligt trött idag. Likaså vaknade jag med huvudvärk och var lite yr, dem sakerna har iaf försvunnit nu, skönt nog.


Ikväll när Johan kommer hem ska vi försöka måla dem övre våningarna i burskåpet så det blir klart till slutet av veckan.


Igår flyttade söta Nova till en ny familj som redan hade en kompis. Lycka till med henne! :)


Likaså flyttade några djur hem medans nya kom hit. Här är det full ruljans nu, det märks att det är Juli-månad. Men ändå är det mindre än hälften mot vad det var förra året.


Grattis Anna, som äntligen fått se sin lilla bebis i magen på ett Ultraljud.

Ser fram emot att se din lilla Groda! *kramar massor*

Av Jessica - 5 juli 2009 13:47

Hejsan


Här är det fullt upp!

Jag storstädar fortfarande i rummet, många burar att hålla av numer. ;)

Jag har även klippt massor av gräs till djuren nu när det regnar till o från och djuren inte kan vara ute.


Straxt kommer både mina och Johans förälldrar hit på fika och sedan ska vi alla gå till hundbadet och låta våra hundar härja lite.

Med 2st Golden Retrievers, 1st Cairnterrier och 2st dv.pudlar lär det blir livat! ;)

Ska ta med kameran och försöka ta några foton på både badkrukorna (vi människor) och dem som är vattendjur (alla hundar).


Jag har försökt komma ikapp med klippningen av gräset men det finns fortfarande mycket kvar att klippa. *suck*

Om det fortsätter vara uppehåll kankse jag kan klippa mer ikväll och då kan marsvinen kanske få komma ut och busa lite oxå. (om det är torrt nog i gräset)


Nej, nu ska jag göra något nyttigare än att sitta här vid datorn. :)

Av Jessica - 5 juli 2009 13:37

Hejsan


Här händer det inte mycket, men samtidigt en hel del.


Jag har just pratat med Stina Thörn och vi planerar nu att ha en Sön och en mån med Öppet hus!


Det blir två teman troligen,

Söndag:

Info om marsvin

Försäljning av tillbehör som mysrullar, skötselbok m.m ev även aloevera produkter.

Gratis kloklippning

Healing av marsvin

Det kommer finnas minst 2st marsvinskunniga  här för att lämna råd och tips.

Marsvinshjälpen kommer, flertalet marsvin för omplacering finns att se och tinga. Både från mig och från Marsvinshjälpen.


Måndag:

Drop in Pet-utställning av godkänd pet-domare Stina Thörn. Man får givetvis Hp i samband med detta och en bedömning av djuret.

Gratis Kloklippning

Djur finns även idag för omplacering

Vissa tillbehör kommer finnas för försäljning


Båda dagarna  kommer det finnas fika att köpa! :)

Alla pengar går till marsvin som behöver nya hem hos mig eller hos marsvinshjälpen!


Annonser kommer finnas på flertalet uppf. hemsidor, min hemsida och även på Norrorts hemsida.


Planerade datum just nu är 9-10 Aug. Kl: 16-18.

Alla är välkomna att ha med sig sina egna marsvin, och njuta av (två fhv) vackra dagar med marsvin i fokus!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards