Nanooks

Direktlänk till inlägg 18 juli 2016

Risgrynsgröt och en dag i taget

Av Jessica - 18 juli 2016 22:05

Vincent och Alice busar i trädgården.
 

Hejsan
 
Förlåt att jag ha bloggat så lite, men nu när Johan och Jacob har åkt iväg på motorcykel tävlingar så har Jennifer mått rätt så dåligt vilket tar mycket tid och energi.
 

Min fina Prinsessa klarar inte förändringar särskilt bra, allt som förändras påverkar hennes mående och nu har hela vardagen rasat samman när vare sig pappa eller lillebror är hemma.
Detta märks på många sätt, den största signalen är att hon matvägrar om hon inte får en viss maträtt... förr har det alltid varit pannkakor men nu verkar det vara risgrynsgröt som gäller och det kan hon med glädje äta till både frukost, lunch och middag varje dag.

Men jag vet att det är så här i perioder och för mig gör det ingenting att ge min dotter exakt samma mat dygnet runt så länge som hon faktiskt får i sig något alls. Det gäller att prioritera rätt när man har ett barn med npf.
 
Ett annat är att hon blivit ljudkänslig, hörselkåporna används betydligt flitigare och jag kan inte åka någonstans utan att ha dom inom räckhåll.
Idag åkte hörselkåporna på både under en promenad förbi en byggnadsplats likaså inne på restaurangen där allt sorl från gäster, musik och andra ljud blev för mycket och hon inom kort bad oss gå hem.
Det märks även hemma då hon kan skärma av med hörselkåporna och ipaden och på så vis slippa intryck från allt runtomkring.
 

Det tredje och tydligaste är nog att min i normala fall glada tjej är arg och irriterad och humöret svänger fort, just nu kan hon inte hantera sina känslor som hon klarar när vardagen håller sina fasta rutiner och det blir en hel del utbrott för småsaker som jag kan påverka till saker som jag omöjligt kan påverka som bla. vädret.
 

Men vi har gjort det bästa av situationen och i Torsdags åkte vi hem till Mormor och Morfar och gick på promenad i skogen med hundarna och fikade, efter lunchen (risgrynsgröt såklart) så gick vi till en park där hon kunde leka innan vi gick hem och fikade igen. När alla intryck blev för jobbiga så fick hon kolla på youtube och helt plötsligt satt hon och skrattade igen och hade hur kul som helst.
Ibland behöver hon ladda batterierna och det bästa sättet är vi ipad eller mobil, på den kan hon antingen spela spel eller titta på youtube. Det är den sak som bäst lugnar och roar henne när allt annat blivit övermäktigt.
 

Sen tog vi ett par dagar att ladda batterierna igen och idag åkte vi till Farmor och köpte nya fina jympaskor till Jennifer och mig, vi bokade tid hos frisören vi var hos i vintras och på Fredag blir det nya frisyrer för oss alla,  vi åt på restaurangen Pelikanen i Norrtälje centrum (som tur nog hade pannkakor på menyn) och gick på promenad och fikade hos Farmor.
  
Skorna var verkligen i behov då Jennifer enbart använder skor med kardborreband och dessa brukar gå sönder fort då hon spänner dom så hårt, likaså har hon väldigt svårt för att vänja sig vid nya skor. Men de nya skorna Ä L S K A R hon, men såklart dom glittrar, skiner i silver, är lila och  bäst av allt blinkar när hon går!
Men det tog sin lilla stund att övertyga henne om att hon faktiskt kunde ha dom på sig, för hon var så rädd att dom skulle bli smutsiga om hon använde dom med en gång. Tur nog kunde jag övertala henne om att dom inte blir förstörda av att användas, något jag antaligen kommer få äta upp sen när hon växer ur dom eller dom verkligen har börjat gå sönder. :/
 

På vägen hem från Farmor idag vart det en snabbtur in på Lidl i Norrtälje och köpa mera risgrynsgröt och mjölk, likaså fyndade vi lite dragpå lakan till allas sängar, vi valde den billigaste varianten som tyvärr var lysande oranga (den färg jag avskyr mest av alla), men priset var så bra så vi slog till i alla fall. ;)

 

Nu har min dotter ingen ork kvar och humöret är i botten, så nu blir det ett par dagars lugna rutiner innan vi på Fredag åker och friserar oss hos Vassa Saxar i Norrtälje, med oss tar vi med en dvd som Jennifer kan titta på under hela besöket och såklart en full-laddad ipad och hörselkåporna.

Vi behöver ladda batterierna så gott det går innan Fredag kan vi lungt säga.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 21 januari 2018 16:00

Jacob, Jennifer och Wilma leker i backen.   Hej   Den här helgen har jag och barnen bara varit hemma och tagit det lungt, mycket för att jag är rätt sliten efter veckan som varit men likaså för att Jennifer behöver bearbeta det som hänt s...

Av Jessica - 15 januari 2018 13:07


Min fina Aston <3  Igår var en ganska intensiv och otursdrabbad dag för oss, dagen började med att jag hade kramper i magen och övervägde att åka in till akuten. Min Endometrios bråkade och jag låg dubbelvikt i ett par timmar, men tur nog hjä...

Av Jessica - 11 januari 2018 11:57


  Igår testade jag och Jennifer ett nytt recept på muffins, med Nutella i.Muffinsen var jättegoda men Nutellan kommer vi skippa nästa gång, här kommer receptet. ;)   Muffins   Ingredienser   4 Ägg 4 dl Socker 100 gr Smält smör ...

Av Jessica - 10 januari 2018 18:45

Wilma 8 veckor   Hejsan därute, ni som fortfarande kollar in här på bloggen ibland.   Livet har lunkat på här hemma hela hösten och vintern, med stora framsteg, men likaså många motgångar, vi försöker tänka utanför lådan för att hitta lösn...

Av Jessica - 7 september 2017 18:58

Cadance   Nu går dagarna i vardagslunk, barn till skolan och mannen på jobbet, möten och det vanliga stöket med djur och hushåll.   Jennifer går i skolan och det går klart över förväntan måste jag säga, hennes assistent är jättebra och be...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards